A trip of a lifetime

20 juli 2014 - Bangkok, Thailand

Lieve lieve lieve lieve mensen!

Het aller, aller, allerlaatste verhaal van onze prachtige reis. Voordat we sentimenteel gaan doen natuurlijk nog een klein verslagje van onze laatste week in Thailand.

Onze laatste week op het prachtige eiland Koh Pangang was voornamelijk ontspannen en genieten van onze laatste dagen. Koh Pangang is bekend om haar fullmoon party´s en uiteraard moet je hier een keer in je leven geweest zijn.

De dresscode van het feest is felle fluoriserende kleuren en zo min mogelijk kleren. En natuurlijk moest hier nog voor geshopt worden door mevrouw Nonkes, godzijdank had ze in partner in crime Danice zodat ik samen met Douwe biertjes kon drinken op het strand. Nu had ik het de vorige keer over Thaise harde verkoop maar het is een land van uiterste want ook de andere kant van verkoop kennen ze maar al te goed. Noem het luiheid, anti-verkoop of gewoon geen zin hebben om te werken maar Maddie wilde een shirt passen waarop ze vrolijk te horen kreeg `no try`... Ongelooflijk!!!! Je moet al concurreren met 547 andere winkels die exact dezelfde troep verkopen en je mag het shirt niet passen!!!!! Schiet ons maar lek! Op naar de fullmoon dan maar!!

Het is nog geen hoogseizoen maar er staan alsnog duizenden mensen op het strand en wordt er tot laat door gefeest. Volgende maand is het hoogseizoen en staan er meer dan 30.000 man op het strand. Vergeleken bij de jonge feestende meute voelen we ons wel een beetje opa en oma en besluiten vroeg naar ons hotel te gaan. 5 uur in de ochtend is natuurlijk ook erg vroeg! Leuke ervaring, maar niet het meest bijzondere feest ooit, dat blijft natuurlijk Lowlands.. Oh ja! Dat hebben we nog als toetje over een paar weken.

Het weer laat ons helaas wel een beetje in de steek, mede door de tyfoon die rond de filipijnen raasde heeft Thailand hier ook wat last van. Een aantal dagen zien we de zon helemaal niet meer, maar godzijdank hebben we de laatste 3 dagen nog volop zon om een lekker kleurtje mee te nemen naar Nederland en laat het daar nou ook lekker zonnig zijn!!!!! We besteden de laatste dagen met scooteren over het eiland, strand en veel bij het zwembad liggen om vervolgens afscheid te nemen van ons hotel en onze fantastische gastvrouw Bobo!

Na onze enerverende boottocht door een tropische storm besloten we toch maar 3 euro meer te besteden en de luxe boot te nemen naar het vaste land. Gelukkig goed weer en na een paar uur komen we aan bij de pier waar de bussen naar Bangkok op ons stonden te wachten. Met meer dan 300 toeristen werden de 6 bussen gevuld en in een stoet naar Bangkok gereden. Een rit van 7,5 uur die prima verliep op uitzondering van een lekkende airco op Maddie haar hoofdje en de constant aanhoudende geur van zeer definieerbare tenenkaas.De backpacker achter haar had waarschijnlijk zijn voeten al maanden niet gewassen en inmidddels lekker laten rijpen tot een Old Amsterdammer. Goed, we werden vlakbij het toeristen gebied gedropt en binnen 5 minuten lopen komen we aan bij ons laatste hotel van de reis. Zucht wat verlangen we toch inmiddels naar ons eigen bedje.

Nu hadden we al wat vaker gehoord van andere reizigers dat Bangkok een stinkstad was en nu kan ik me dat ook wel voorstellen met 12 miljoen mensen die scheetjes laten, tuffen en poepen. Maar we hebben inmiddels natuurlijk al wat meer steden gezien in Azie en het is niets vergeleken bij Phnom Penh in Cambodja. Het is wel erg toeristisch maar daar is op zijn tijd ook niets mis mee. De meest bekende uitgaansstraat is Khao San road en we besluiten laat in de avond nog even te kijken. Binnen een minuut uiteraard veel aanbod van allerhande zaken. Een alcoholische versnapering, een massage, een pak op maat, een schorpioen op een stokje of een tuktuk ritje naar een cafe waar vrouwelijk medewerkers pingpong ballen uit bepaalde lichaamsdelen schieten. Welke lichaamsdelen kunnen we niet vertellen, maar 1 ding is zeker ze `schamen`ze zich er niet voor. We passen voor het aanbod en gaan terug naar het hotel. Niet voordat ik midden in Bangkok nog een schoolvriend van vroeger tegen kwam. Super leuk maar ook heel vreemd!

Laat ik eerlijk zijn, ik ben niet de grootste fan van winkelen maar als je in Bangkok bent moet je ook wel een keer op de weekend markt geweest zijn. Samen met duizenden locals en toeristen slenterden we over de markt heen waar alles maar dan ook alles te krijgen was. 18 jawel 18 voetbalvelden vol met handelswaar, het is overweldigend en je zag tussen de aziaten de kleren niet meer. Maddie kreeg zelfs hoofdpijn van te veel koopprikkels en kon niet meer helder kijken na het zien van zoveel producten. Misschien moeten we dan maar vaker naar de markt, zal de gemiddelde tijd van winkelen aanzienlijk om laag gaan en laat ik daar nou weer blij van worden! Na 6,5 uur winkelen afgetaaid naar ons hotel om nog een hapje te eten bij een leuk vegetarisch tentje en nog een paar cocktails om te proosten op onze geweldige reis.

Het is nog een beetje onwerkelijk dat we morgen alweer in Nederland zijn. Wat kun je toch verlangen naar de meest normale dingen, een speklap, je eigen toilet in plaats van een gat in de grond, oud hollandsche geuren, kaas, patat, haring, paling en spareribs van de tennessee maar het belangrijkste natuurlijk knuffelen met vrienden en familie.Wat is de tijd toch gevlogen met zoveel mooie ervaringen, natuur en fantastische mensen. Na 167 dagen met 41 hotels met een 1 bedbug, 21 bussen, 17 vliegtuigen, 9 scooters, 6 fietsen, 3 treinen, 1 camper, ontelbaar veel taxi´s en minibusjes zit ons avontuur er bijna op. Door 6 landen gereisd met meer dan 54.000 km achter de rug komen we weer naar jullie!!!!!!!! We can´t wait!!!!!!!!!!

Khop Khun Krap

1. George en joke:
    20 juli 2014
    Jullie avontuur loopt ten einde om die vervolgens in Nederland voort te zetten, wij bedanken jullie voor de spannende verhalen en de prachtige foto,s, het heeft ons goed gedaan jullie zoveel mogelijk te kunnen volgen. Tot morgen bij knuffel time.....xxxx

Pap en mam
  2. Bokkopiloot:
    20 juli 2014
    Zo leuk jullie morgen weer te zien, zoveel bij te kletsen.....Maar we weten al zo veel, zullen dit reisblog gaan missen. Goede reis en tot morgen. Ik vlieg weer mee!
  3. Alex:
    20 juli 2014
    Pfffffff, wat gaat de tijd snel zeg! Maar gelukkig hebben jullie wel optimaal kunnen genieten! Goede terugreis en tot snel!
  4. Bjorn, Leonie & Tygo:
    20 juli 2014
    Wat hebben jullie een fantastische reis achter de rug, dit vergeet je je leven niet meer!! Maar wat zijn wij blij dat jullie straks weer thuis zijn, nog 1 nachtje slapen... Tot heel gauw lieverds! Dikke kus en morgen echte knuffels!!
  5. Sven:
    20 juli 2014
    Top verhaal weer ouwe bok! Was kei mooi om jullie te leren kennen en even samen te reizen/tuben/voetballen en biertjes drinken! Gaan we zeker nog eens doen in Nederland! Wij zijn nog even onderweg dus stuur je een palingkie deze kant op? Houdoe hé ;-)
  6. Massie:
    20 juli 2014
    Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad; het duurde mij wel te lang, maar dat is jullie vergeven
  7. Monique:
    20 juli 2014
    Yes, yes, het is zover! Morgen kunnen we jullie weer in de armen sluiten. Het mooie avontuur is ten einde, maar de ervaringen en herinneringen zijn blijvend. Dankzij jullie mooie verhalen hebben we mee kunnen leven en straks alle foto's en live- verhalen. We kijken er naar uit. XXX MM
  8. Adri en Barend:
    Hoi Madelon en Sem
    wat een mooi reisverslag hebben jullie ons weer gegeven om dat te lezen heerlijk gewoon
    maar het allermooiste is dat we jullie morgen een dikke knuffel kunnen geven dus tot morgen een goede reis
    adri en barend.